A vendéglátóipar adózása 2017-ben

By | Egyéb | No Comments

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége és a Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus Intézeti Tanszéke 2016. december 15-én Budapesten szakmai fórumot tart a vendéglátóipar jövőévi adózásával kapcsolatban. Mivel több olyan változás történt az adózásban, amelynek ismerete nélkül nagyon nehéz lesz boldogulni jövőre, így minden érintett cégvezetőnek, pénzügyi területtel foglalkozónak ajánlom a részvételt.

A rendezvényt a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség közösen rendezik. A rendezvényen való részvétel térítésmentes, ám a terem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ, részletes program itt olvasható (pdf).

Találkozzunk csütörtökön!

Jelentkezz a 2016-os Gundel Károly-díjért

By | Hírek | No Comments

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére számos társszervezet közreműködésével idén 3. alkalommal is meghirdeti felhívását a Gundel Károly-díj elnyerésére.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében. Gundel Károly-díj teljes szabályzata ide kattintva olvasható.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2016. augusztus 23. éjfélig. A jelölési adatlap ide kattintva letölthető.  a könnyebb elérhetőség miatt mellékletük a felhívással és a szabályzattal együtt.)

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján, 2016. szeptember 23-án a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra. A kitüntetés átadása ünnepélyes keretek között 2016. november 20-án vasárnap megrendezendő MVI Gálaebéd keretében kerül sor Budapesten az Öböl Ház Rendezvényközpontban a  szakma számos nagy alakja, valamint a sajtó részvételével.

Kovács László MVI elnök úr hivatalos felhívása ide kattintva olvasható. Bővebb információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.

MVI Gasztrotúra a Kollázsban

By | Hírek | No Comments

A Gundel Emléktábla avató ünnepség folytatásaként egy kiváló ételsort kóstolhattak végig a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökségi tagjai, köztük Bardóczy Ákos Kolos a Horeca Marketingtől. A Gasztrotúrának ezúttal az elegáns Kollázs Brasserie & Bar adott helyet. A gyönyörűen komponált ételekről Győrffy Árpád séf, a desszertről pedig Szűcs Árpád cukrász gondoskodott. Valódi gasztronómiai élmény volt!

MVI Gasztrotúra a Kollázsban

GUNDEL EMLÉKTÁBLA AVATÁS – MVI Sajtótájékoztató

By | Hírek | No Comments

Ma délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, együttműködve az MKVM-mel, és a Gundel családdal. Az Emléktábla Bizottság tagjai méltatták a 100 éve elhunyt vendéglős dinasztia megalapítóját, Gundel Jánost és munkásságát. Kovács László elmondta, hogy az MVI elődjének, a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának 35 éven át töltötte be elnöki posztját, majd örökös díszelnökké választották. A magyar konyha megreformálása mellett – a zsíros és erősen fűszeres konyháját finomította – világhírűvé is tette azt, s nevéhez fűződik többek között a vendéglátós szakképzés elindítása is. Az “ősvendéglős” alaptípusát jelenítette meg, aki úgy fogadta éttermében a fizető fogyasztóit, mint szívesen látott kedves vendégeket, akiknek jóvoltáról nem üzlet volt gondoskodni, hanem magyaros vendégszeretet. Jakabffy László felolvasta az emléktáblára adományozók névsorát, majd ezt megörökítő Emléklapot nyújtott át Kiss Imre Múzeumigazgatónak, archiválás céljára. Végül a Gundel családról dr. Gundel János tartott érdekes prezentációt. Az emléktábla avatás 2016. június 8-án szerdán 11.00 órakor lesz, az V. ker. Akadémia utca 1. szám alatt.

A támogatók névsora:

  • Andrusch Péter (Alabárdos Étterem)
  • Balázs József (Tacuba Étterem)
  • Bardóczy Ákos Kolos (Horeca Marketing)
  • Berkes Gyula (Biarritz Étterem)
  • Bíró Lajos (Bock Bisztró)
  • Csapody Balázs (Kistücsök Étterem)
  • Darvas László (Darvas Trans Kft.)
  • dr. Buday Gábor (Magyar Éttermi Szövetség)
  • dr. Niklai Ákos (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége)
  • Garaczi János (Tanyacsárda)
  • Gottwald Zoltán (Hotel Gottwald Tata)
  • Jakabffy László (Apetitórium Kft.)
  • Kertész Mirjam (Coninvest Kft.)
  • Kovács László (La Fiesta Party Service Kft.)
  • Molnár Attila (Aranykaviár Étterem)
  • Novák Iván (Chaîne des Rôtisseurs)
  • Pintér Katalin (Gerbeaud, Onyx, Émile)
  • Semsei Rudolf (VakVarjú Étterem, Budapest Party Service)

[VIDEÓ] MVI Szakmai Konferencia – SIRHA Budapest 2016.

By | Hírek | No Comments

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Szakmai Konferencia is helyet kapott a SIRHA Budapest 2016. kiállításon. Az eseményen Bardóczy Ákos Kolos (Horeca Marketing alapító) felvezetőként és moderátorként vett részt, több kerekasztal beszélgetésben. Az eseményről készült videófelvételek legjavát most Önök is megtekinthetik.

Munkaerőpiaci apokalipszis, tényleg itt a vég?

Felvezető és moderátor: Bardóczy Ákos Kolos (Horeca Marketing)

Meghívott vendégek:

  • Kakusziné Körtvélyesi Anikó v. Varga Zoltán (MKIK)
  • Kóbor Zoltán (BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskola)
  • Revuczky Karion (F & B Kft.)
  • Zsolnay Gábor (VSZOE)
  • Krivács András (MNGSZ)
  • dr. Buday Gábor (MÉSZ)
  • Némedi József (Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete)

Merre tovább? Mai Gasztronómiai Trendek

Felvezető és moderátor: Csíki Sándor (Food and Wine)

Meghívott vendégek:

  • Bíró Lajos (Séf utcája, Buja Disznók, Bock Bisztró)
  • Csongrády Csaba (Fricska)
  • Horváth Tamás (Borkonyha)
  • Rosenstein Róbert (Rosenstein Vendéglő)
  • Gianni Annoni (Pomo D’oro)
  • Semsei Rudolf (VakVarjú, Budapest Party Service)

Beszerzés – közgazdász vagy gasztronómus szemlélettel

Felvezető és moderátor: Bardóczy Ákos (Horeca Marketing)

Meghívott vendégek:

  • Garaczi János (Tanyacsárda Lajosmizse)
  • Gottwald Zoltán (Hotel Gottwald Tata)
  • Jakabffy László (Apetitorium Kft.)
  • Krivács András (MNGSZ)
  • dr. Buday Gábor (MÉSZ)
  • Némedi József (Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete)