Március 11-én pénteken megrendezésre került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett EuroSkills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács és pincér válogató versenye. A rendezvénynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont. A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre.
Továbbjutó szakácsok:
- Ramocsai Barbara
- Pereszlényi Alexandra
- Jándi Lőrinc
Továbbjutó pincérek:
- Török Bettina
- Szántay Péter
- Császár Attila
A verseny mintegy 6 órán keresztül tartott, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is. A kommunikáció – feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven történt.
A szakácsok 4 modult teljesítettek:
- zöldségdarabolás
- krémleves
- halétel
- tányérdesszert
A pincérek:
- koktélt kevertek
- terítettek
- gyümölcsöt faragtak
- flambíroztak
A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelőrendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében megrendezésre kerülő svédországi göteborgi Euroskills nemzetközi versenyre.
MEGHÍVÓ
A szervezők szeretettel várják Önt is a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.
Időpont: 2016. április 18-19.
Helyszín: Budapest, Hungexpo
Részletek: www.szakmasztar.hu
Szervezők: a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete