Euroskills szakács és pincér válogató verseny

Március 11-én pénteken megrendezésre került a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett EuroSkills nemzetközi ifjú szakemberek versenyének szakács és pincér válogató versenye. A rendezvénynek a BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája adott otthont. A versenyre jelentkezőkből 3-3 fő jutott tovább a következő megmérettetésre.

Továbbjutó szakácsok:

 • Ramocsai Barbara
 • Pereszlényi Alexandra
 • Jándi Lőrinc

Továbbjutó pincérek:

 • Török Bettina
 • Szántay Péter
 • Császár Attila

A verseny mintegy 6 órán keresztül tartott, miközben nemcsak szakmai tudásukról, technológiai- és alapanyag ismeretükről, kreativitásukról adtak számot a versenyzők, hanem angol nyelvismeretükről is. A kommunikáció – feladatismertetés, menüírás, kitálalt ételek és elkészített koktélok, valamint a munkafolyamatok bemutatása -, angol nyelven történt.

A szakácsok 4 modult teljesítettek:

 1. zöldségdarabolás
 2. krémleves
 3. halétel
 4. tányérdesszert

A pincérek:

 1. koktélt kevertek
 2. terítettek
 3. gyümölcsöt faragtak
 4. flambíroztak

A zsűri neves séfekből és elismert szakemberekből állt, akik komoly értékelőrendszerben előre meghatározott szempontok alapján pontoztak. A most kiválasztott legjobbak a Szakma Sztár Fesztivál keretében döntő válogatáson vesznek részt. Innen már csak 1-1 versenyző juthat tovább a 2016. decemberében megrendezésre kerülő svédországi göteborgi Euroskills nemzetközi versenyre.

MEGHÍVÓ
A szervezők szeretettel várják Önt is a Szakma Sztár Fesztiválon, a szakács és pincér verseny döntőjén.

Időpont: 2016. április 18-19.
Helyszín: Budapest, Hungexpo
Részletek: www.szakmasztar.hu

Szervezők: a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum és Gundel Károly Szakképző Iskolája, valamint a Magyar Vendéglátók Ipartestülete

Euroskills szakács és pincér válogató verseny